Uw woning beter beveiligenHOMEsec
is de beste manier om uw woning op een slimme manier te beveiligen! In bijgaand artikel leggen wij u uit hoe u het beste uw woning kunt beveiligen. 

Hieronder treft u slechts een voorbeeld beveiligingsplan.Beveiligingsplan algemeen 
Ruimtes die van buitenaf benaderbaar zijn worden voorzien van een bewegingsmelder. De deuren en/of ramen worden voorzien van een magneetcontact dit contact detecteert of een deur/raam open of dicht is. Het deurcontact op de voordeur is een vertraagd contact zodat u voldoende tijd heeft om het alarm uit te schakelen. 

Snellere detectie
Wilt u nog sneller detecteren bij een poging tot inbraak. Dan kunt u er voor kiezen om het HOMEsec Draadloos alarmsysteem uit te breiden met trilcontacten deze worden op het kozijn geplaatst en detecteren direct als er bijvoorbeeld met een hamer of breekijzer uw deur en/of raam wordt ontzet. Bij de standaard bewegingsmelder die ook is gemonteerd staat de inbreker al met 1 been binnen. Met een trilcontact wordt de inbreker al bij een poging tot inbraak gedetecteerd. En staat deze nog buiten en heeft deze nog niet de kans gekregen om tot uw woning toe te treden. 

Ook is het mogelijk om het HOMEsec Draadloos alarmsysteem uit te breiden met buitensensoren. Deze kunt u op strategische plekken rondom uw woning plaatsen. Bij het betreden van uw woning wordt diegene direct gedetecteerd. 

Beveiligd en toch thuis
Als u het alarmsysteem wilt gebruiken terwijl u thuis blijft is dit geen probleem. Het HOMEsec Draadloos alarmsysteem heeft ook de mogelijkheid tot deelbeveiliging. Bepaalde bewegingsmelders worden in deze stand uitgeschakeld, zo kunt u vrij bewegen door de woning. Wij adviseren dan om op alle draaiende delen die van buitenaf benaderbaar zijn te voorzien van een magneetcontact. Zodra er dus een raam en/of deur wordt geopend wordt direct het alarm geactiveerd. 

Meterkast

De HOMEsec beveiligingscentrale kan op de volgende wijze worden gemonteerd in of rondom de meterkast. De beste plek is om deze aan de zijkant van de meterkast te monteren als dit mogelijk is. Zeker als u het alarmsysteem in of uitgeschakeld met een tag. 

De meterkastdeur wordt voorzien van een magneetcontact omdat deze in het vertraagd gebied ligt. Bij het openen van de meterkastdeur in de uit of inloop modus wordt een direct alarm gegenereerd. Zo kan dus nooit e.e.a gesaboteerd worden zonder dat er een melding is van gemaakt. 

Voordeur
Op de voordeur wordt een magneetcontact gemonteerd deze is vertraagd (tijd instelbaar) zo heeft u voldoende tijd om het alarmsysteem uit te zetten. Stel dat u door zou lopen naar de eerst volgende bewegingsmelder zou dit een direct alarm veroorzaken. 

Hal 
In de hal wordt een bewegingsmelder geplaatst. Deze wordt geprogrammeerd als volgzone. Als het magneetcontact van de voordeur geactiveerd wordt dan wordt automatisch de bewegingsmelder meegenomen in de vertraging. Bij het niet openen van de voordeur en er wordt bijvoorbeeld een gaat in de deur gemaakt waardoor het magneetcontact dus niet geactiveerd is. Zal de bewegingsmelder een direct alarm genereren. 

Als extra optie is het mogelijk een rookmelder te plaatsen bij het trapgat in de hal. Rook trekt altijd langs het trapgat omhoog. dus is het verstandig om op iedere woonlaag bij het trapgat een rookmelder te plaatsen. Deze melders reageren 24uur per dag ongeacht of het alarmsysteem in of uitgeschakeld is. 

Woonkamer 
In de woonkamer wordt een bewegingsmelder gemonteerd deze reageert direct als er een beweging plaats vindt als het HOMEsec draadloos alarmsysteem is ingeschakeld.

Raam woonkamer
Het raam in de woonkamer is geen vast raam dus wordt op er een magneetcontact op geplaatst bij het openen van het raam zal er een direct alarm worden genereert.

Tuindeuren
Op de tuindeur wordt een magneetcontact geplaatst. Bij het openen van de tuindeuren zal er een direct alarm worden genereert.

Keuken
In de keuken wordt een bewegingsmelder gemonteerd bij het betreden wordt er een direct alarm genereert. 

Als extra optie is het mogelijk om in de keuken een hittemelder worden geplaatst deze melder reageert direct op hoge temperatuur verandering. Deze melders reageren 24uur per dag ongeacht of het alarmsysteem in of uitgeschakeld is. 
   
Overloop 
De overloop is het centrale gebied mocht iemand op de 1e verdieping weten binnen te komen dan komen ze altijd op de overloop uit. Het is daarom verstandig om de overloop te voorzien van een bewegingsmelder. In de nacht situatie zal de bewegingsmelder op de overloop niet actief zijn. (zo kunt u bijv. nachts gewoon nog naar de badkamer) Als het alarmsysteem totaal wordt ingeschakeld en er niemand meer in de woning is zal de bewegingsmelder op de overloop wel actief zijn en bij een beweging een direct alarm genereren. 

Als extra optie is het mogelijk om op de overloop een rookmelder te plaatsen het liefst bij het trapgat dit omdat rook altijd via het trapgat omhoog gaat. 

Er zijn natuurlijk meerdere extra opties beschikbaar op het HOMEsec Draadloos alarmsysteem. Het hierboven genoemde is slechts een voorbeeld van hoe u uw woning kunt beveiligen met het HOMEsec Draadloos alarmsysteem. Tags: opencart theme