Het HOMEsec alarmsysteem is eenvoudig in gebruik en is te bedienen door jong en oud. Het alarmsysteem kan op meerdere manieren bediend worden door bijvoorbeeld: het bediendeel, handzender en/of smartphone. Door op strategische punten in de woning detectiepunten te plaatsen is uw woning optimaal beveiligd. En bent u direct op de hoogte bij ongewenst bezoek.

De HOMEsec beveiligingscentrale wordt verbonden via internet met de HOMEsec cloud server. Er is dus in de woning een internetverbinding benodigd.
Mocht er geen internetverbinding in de woning aanwezig zijn, kan de HOMEsec beveiligingscentrale voorzien worden van een 3g/4g simkaart.


Het beveiligingssysteem 
Het systeem is voorzien van een binnensirene en stuurt PUSH-berichten bij een alarmmelding naar uw smartphone en heeft daarbij de mogelijkheid voor doormelding naar GSM of meldkamer. Het basis systeem is eenvoudig uit te breiden met : ruimtemelders, magneetcontacten en rookmelders tot maximaal 30 stuks.


De componenten

De handzender voor het in en uitschakelen van het systeem. Op de Beveiligingscentrale kunnen maxmaal 8 HOMEsec handzenders worden aangesloten.

De bewegingsmelder kan geplaatst worden in hal, woonkamer, bijkeuken, garage, slaapkamers, overloop er zijn ook melders voor huisdieren. De rookmelder kan geplaatst worden in de hal, woonkamer, overloop, zolder of garage. Het magneetcontact kan geplaatst worden op entreedeur, achterdeur of ramen.