Onbezorgd genieten kan alleen als je weet dat jouw huis goed beveiligd is. Maar wanneer is je woning nou inbraakproof? Onze specialisten helpen je graag op weg en hebben de beste beveiligingstips verzameld, zodat je jouw woning makkelijk én snel optimaal kunt beveiligen. Met deze tips kun je de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Houd inbrekers buiten de deur met HOMEsec!

Naast een goed werkend alarmsysteem is het ook belangrijk om bewust te worden van je eigen veiligheidsgedrag.
De volgende tips zijn uiterst belangrijk, kosten niets en kun je vandaag nog in praktijk brengen. 1. Of je nu een dagje naar het strand gaat of even snel de deur uit bent voor een boodschapje, sluit altijd alle ramen
  en deuren goed af en draai alles op slot, ook op de bovenverdieping.

 2. Vergeet het WC-raampje en de schuurdeur niet!

 3. Zorg voor een goed sleutelbeheer; wees zuinig op je sleutels, leen ze niet zomaar uit, maak niet te veel duplicaten en bevestig vooral geen adreslabel aan je sleutelbos. Leg ook geen sleutel onder de deurmat of bloempot,
  dit zijn geen geheime plaatsen.

 4. Laat bij afwezigheid ’s avonds of ’s nachts altijd op diverse plaatsen in en om de woning licht branden. Denk eraan dat één enkel lampje daarbij niet genoeg is: inbrekers zien dit vaak juist als het signaal veilig.
  Dit los je op door een tijdschakelaar te gebruiken.

 5. Berg opklimmateriaal zoals een ladder, vuilniscontainer of tuinmeubilair altijd op of leg deze deugdelijk vast.

 6. Laat ook geen (tuin)gereedschap rondom jouw woning liggen!

 7. Draai sloten altijd op het nachtslot. Zit jouw voordeur wel dicht, maar is deze niet op slot gedraaid, dan kan een inbreker makkelijk met een bankpasje of stuk plastic naar binnen middels de 'flippermethode'. 

 8. Laat geen sleutels aan de binnenkant van je deur zitten. Een inbreker kan een raam inslaan en vervolgens in een handomdraai jouw deur opnenen of binnenkomen via de 'gaatjesboormethode'. 

 9. Zet je vakantieplannen en -ervaringen niet meteen op social media. Wees ook voorzichtig met je afwezigheidsbericht op je voicemail en in je e-mailprogramma.

 10. Voorkom bij langere afwezigheid dat jouw huis een onbewoonde indruk maakt.

 11. Zorg dat de binnenkomende post regelmatig wordt opgeruimd, laat de tuin onderhouden (een ongemaaid gazon spreekt boekdelen), zet een auto voor de deur en vraag buren een oogje in het zeil te houden. 

 12. Vergeet niet jouw schuur goed af te sluiten! Hier kan een inbreker gereedschap vinden om mee in te breken.